onsdag 20 augusti 2008

Om mat

Grekisk mat är godast (fetaost, tzatziki, lamm, grekisk sallad, moussaka, mmm... det enda äckliga de har är oliver)

Tysk och österrikisk mat är äckligast (surkål, äcklig schnitzel, ölmarinader, surdegsbröd)

Italiensk mat är god för det mesta (brödet, osten, pastan, långkoken med bönor och vitlök)

Fransk mat är antagligen god men jag vet inte (vad är egentligen typisk fransk mat? Är det typ en perfekt stekt köttbit, en tillkrånglad potatisrätt och bearnaisesås? Jag vet inte)

Rysk mat är okänd för mig (borstj har jag aldrig provat, fast om blinier är ryskt så är det i och för sig gudomligt gott)

Norsk mat är nyttig men smaklös (fisk och potatis, typ)

Svensk husmanskost är jättegott (pannbiff med lök, hjortsadel, söndagsstek, kalops)

Inga kommentarer: