fredag 23 januari 2009

Djur/mardrömsbloggen


En bild med (vildsvins)mask som jag glömt var jag hittat

5 kommentarer:

k sa...

Jag gillade den första bilden. Skickligt med ljuset när den ljusaste tonen i högdagrarna ser ljusare ut än vitt! Jag är imponerad över hur du lyckas att hitta alla bilder :)

Johanna sa...

Ja men jag tror att det ÄR just ljuset som gör den så mardrömslik, eller vad tror du? Skarpt, strålande solsken som blottlägger det som brukar döljas i dunkla rum.

Och ang. bilderna: jag bildgooglar som alla andra, fast jag brukar förstås ha någon liten tanke om vad jag letar efter.. men tack!

k sa...

Ja, det ligger nog någonting i det. Min första tanke var maskernas roll i bilden när jag läste "mardröm" och associerade till någon gammal skräckfilm med förbjudna lekar. Men jag tänkte inte på att ljuset bidrog till själva skräckdelen. Spännande!

Katinka sa...

Jättespännande bildserie. Man kan ju leka så otroligt mycket med skuggor och ljus! Helt underbart!

Johanna sa...

The Season - Ja, ett riktigt skräckfilmsljus! jag är oftast inte så förtjust i skräckfilmer, men om jag tänker efter så är de få av dem som är BRA väldigt skickligt ljussatta (fast be mig inte om några namn, jag kommer inte på ngt exempel. Bara olika scener med suggestivt ljus)

Katinka - visst kan man! Det hade varit fantastiskt intressant att få prata med en scenograf ngn gång (eller typ Rembrandt ljusets mästare om det hade varit möjligt) om hur man ljussätter scener, miljöer. Det ligger nog många psykologiska/tekniska funderingar bakom.