måndag 28 juli 2008

Säv, säv, susa

När man är uppe hela nätterna lägger man märke till saker som man inte annars skulle lagt märke till. Ibland är de här sakerna naturrelaterade, härom dagen hade vi till exempel invasion av äckliga, äckliga tvestjärtar.

En rolig sak är fåglarna. Om man lyssnar efter dem upptäcker man snart att de dyker upp enligt ett visst schema, där var och en väntar på sin tur. Som vi ska se börjar det ganska bra men blir värre och värre.

Först kommer koltrasten. Den kommer vid tre kanske, när det börjar ljusna och den sjunger jättefint. Den är oansenlig och lite försynt och ja, man gillar den liksom. Dessutom förknippar man väl den med magiska sommarnätter när man vinglat hem hand i hand med någon man tycker om.

Sedan kommer duvan. Hon börjar först tyst, tyst, det prasslar lite i träden men sen kommer det och det ökar i styrka hela tiden: Ho-HOOO-ho. Hoho. Ho-HOO-ho! HOHO! HOO-HOOOOO-HOO! HO! HOO! Duvor är äckliga! Jag gillar inte dem alls!

Sist kommer fiskmåsarna med sina skriande avgrundsvrål och väcker de lyckliga som ännu inte vaknat av duvornas ho-hoande. Fiskmåsar är onda och elaka.

Inga kommentarer: