torsdag 27 augusti 2009

Hej

Jaktnymf och fauner (1875)

Jag är sjuk för andra gången denna sommar, det är så tråkigt! Jag orkar knappt sitta upp, än mindre blogga men jag kommer tillbaka snart, lovar. Titta på Julius Kronberg så länge.

5 kommentarer:

Minerva sa...

Å, den här har jag också visat i min blogg! Har du sett tavlan på Nationalmuseum? Besökte Hallwylska museet för ett tag sedan och såg mycket av Julius Kronberg. Kan också tipsa om en skrift om honom för ringa 25 kronor. Finns att köpa på museet.

Therese sa...

Åh, Julius! Julius Kronberg är kanske sveriges mest underskattade konstnär. Någon gång skulle jag vilja skriva en bok om honom, eftersom typ det enda som finns skrivet om honom är den lilla skriften Minerva tipsar om. Fint att fler än jag gillar honom!
Och krya på dig, verkligen.

Johanna sa...

Vad bra att ni uppskattar målningen! Men dumt, dumt Minerva att jag valde en som du redan visat.. Tror du att man kan beställa den där lilla skriften från museet?

Tack Therese, det var en kortvarig sjukdom, en febersläng bara och nu är jag frisk. Jag tycker verkligen att du ska skriva en bok om honom, det hade ju varit alldeles fantastiskt! Romanen först och sen Julius, ja?

Minerva sa...

Johanna, jag har ingen aning om man kan beställa den, men det tror jag knappt. Om du vill kan jag köpa den åt dig.

Johanna sa...

Åh vad snällt! har du ändå vägarna förbi någon gång får du hemskt gärna göra det :)