måndag 8 februari 2010

Jag och Hawkins fyller år

Jag har alltid önskat att jag hade en riktigt bra låtsastvilling, jag har ingen som känns som en riktig fullträff - men jag har Jules Verne, James Dean och Guercino, barockmålaren, och Benjamin Waterhouse Hawkins.

Hej, jag har blivit väckt och fått en utmärkt frukost, för idag uppnår jag den aktningsvärda åldern av 27 år. Men efter frukosten blev jag helt övergiven så nu sitter jag och katten i soffan i vardagsrummet, jag dricker kaffe och lär mig saker om min låtsastvilling John Waterhouse Hawkins "b. 8 February 1807, english sculptor and naturalist". Han illustrerade en utgåva av Darwins The descent of man:

"Homo sapiens in the center holds a wine bottle aloft, as he dances arm in arm with a bear holding a bunch of grapes"!

Med tiden specialiserade sig Hawkins på förhistoriska djur och höll på mycket med dinosaurier, bland annat på Crystal Palace. 1853 konstruerade han en jättestor, ihålig modell av dinosauriearten Iguanodon, i vilken han höll en nyårsmiddag med 20 inbjudna gäster.

Hawkins med sin modell av en irländsk megaälg.

Teckning av den irländska älgen i miljö.

Nu ska jag städa och sedan kommer det folk hit, jag önskar att jag hade någonting fint att ta på mig, till exempel det här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen!! Himla bra blogg också. Mårten

Johanna sa...

Tack och tack, kära Mårten!

Therese sa...

Grattis i efterskott! Och så fantastiskt med nyårsmiddagen i en dinosaurie!

toxi sa...

Grattis i efterskott!

Johanna sa...

Tack så mycket snälla ni! Nästa år ska jag också ha fest i en dinosaurie och då är ni bjudna.